Contrast
Groter
Energie & warmte

Verduurzaam uw huis

Wilt u uw huis verduurzamen? Maak dan gebruik van de duurzaamheidslening van gemeente Zuidplas.

De gemeenteraad heeft € 2.500.000,- extra beschikbaar gesteld. De duurzaamheidslening is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw huis kunt financieren. Door uw huis energiezuiniger te maken, bespaart u energie en voelt uw huis comfortabeler aan.

U kunt ook een subsidie aanvragen via Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) om energiebesparende maatregelen te nemen. Voorwaarde is wel dat u minimaal 2 maatregelen neemt. Bijvoorbeeld vloerisolatie en gevelisolatie of vloerisolatie en het plaatsen van hoogrendementsglas (HR++). Per woning kunt u maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. Als woningeigenaar krijgt u ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd, op voorwaarde dat u de werkzaamheden door een deskundig bedrijf laat uitvoeren.

Aanvragen Duurzaamheidslening

Inwoners, verenigingen en instellingen uit de gemeente Zuidplas kunnen een duurzaamheidslening aanvragen via de pagina ‘Duurzaamheidslening‘. Op deze pagina is ook meer informatie te vinden over de aanvraag, procedure en voorwaarden voor de aanvraag.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas