Contrast
Groter
Water, droogte & hitte

Klimaatadaptieve tuin

Gaat u dit voorjaar aan de slag met uw tuin? Kijk dan eens of u een aantal tegels in uw tuin kan vervangen door groen. U kunt misschien wel meer inheemse bloemen, planten en bomen kwijt in uw tuin. Een groene tuin is goed voor de biodiversiteit: dieren, vogels en insecten profiteren ervan. En regenwater kan na een hoosbui dan makkelijk de grond in zakken, waardoor er minder kans is op wateroverlast. Ook zorgt groen voor verkoeling op de hete zomerdagen. Zo worden onze tuinen en dorpen een prettigere leefomgeving voor mensen en dieren. Samen gaan we voor een groen Zuidplas!

Subsidie Klimaatadaptatie

Bent u van plan om uw ‘versteende’ tuin te vergroenen of wilt u een groen dak aan te leggen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Klimaatsubsidie van gemeente Zuidplas. Kijk op https://www.zuidplas.nl/subsidie-klimaatadaptatie voor meer informatie over de subsidie en de voorwaarden.

Hieronder vindt u alvast 3 tips om uw tuin te vergroenen:

Tip 1: Het is fijn als minimaal 60% van uw tuin groen is. Als u wilt verharden en bijvoorbeeld tegels wilt plaatsen, kies dan voor waterdoorlatende klinkers of een terras met brede voegen. Dan kan het water daarlangs de bodem in trekken.

Tip 2: Plaats een regenton om het regenwater op te vangen. In droge periodes kunt u de tuin water geven zonder drinkwater te gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat schoon regenwater niet in het riool terecht komt.

Tip 3: Wilt u een tuin vol leven, met bijen, insecten, vogels en dieren? Lees uitgebreide tips op de website van Milieu Centraal over insecten en dieren en een bijenvriendelijke tuin.

Meer tips over het vergroenen van uw tuin vindt u op onze pagina Tips voor een groene tuin en op de website van Milieu Centraal.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2024 Duurzaam Zuidplas