Contrast
Groter
Water, droogte & hitte

Duurzaamheidsleningen & klimaatadaptatie

Naast de uitgebreide subsidies die de Rijksoverheid beschikbaar stelt voor duurzaamheid, stimuleren wij als gemeente ook duurzaamheidsinitiatieven voor inwoners. Alle inwoners van de gemeente Zuidplas kunnen bij ons tegen een aantrekkelijk rentepercentage van 1,6% een lening aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen.

Hieronder vallen alle denkbare duurzaamheidsmaatregelen die u aan uw woning kunt doen. Zoals de aanleg van zonnepanelen, het isoleren van de woning (vloer, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en het installeren van een warmtepomp. U mag ook meerdere items opgeven voor een lening, tot een maximumbedrag van €15.000,-. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet! Kijk op www.zuidplas.nl/duurzaamheidslening voor meer informatie. Samen gaan we voor een duurzaam Zuidplas!

Daarnaast is er ook een subsidie beschikbaar voor het nemen van zogenaamde klimaatadaptieve maatregelen. Denk daarbij aan het vergroenen van uw dak of het plaatsen van een regenton. Informatie over de subsidie en de aanvraag vindt u hier. Samen maken we Zuidplas groen!

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas