De Duurzame Dagen

Op 10-10 is het de nationale Dag van de Duurzaamheid. Net als vorig jaar heeft de gemeente Zuidplas een prachtig programma ontwikkeld waarin we mooie duurzame initiatieven willen laten zien aan onze inwoners. Bij het samenstellen van het programma voor de Duurzame Dagen 2020 is vanaf het begin rekening gehouden met de coronamaatregelen. Nu het aantal coronabesmettingen, ook in onze regio, toeneemt, vindt de gemeente het niet verantwoord om de Duurzame Dagen door te laten gaan. Alle activiteiten op zaterdag 10 oktober zijn geannuleerd. Het webinar van het Duurzaam Bouwloket op vrijdag 9 oktober en de actie Tegel eruit, groen erin op 10 en 11 oktober gaan wel door. Deze actie is verruimd en eindigt op 17 oktober.

Vrijdag 9 oktober – Webinar Duurzaam Bouwloket

Op 9 oktober om 19.00 uur organiseert gemeente Zuidplas in samenwerking met Duurzaam Bouwloket een webinar over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning. Na aanmelding ontvangt u een email met een link, deze geeft direct toegang tot het webinar. Het webinar wordt gepresenteerd door een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Tijdens de presentatie is het mogelijk om in een live chat vragen te stellen. De vragen worden direct beantwoord. Komt het beter uit om op een later moment het webinar terug te kijken? Dat kan! Meld u gewoon aan voor het webinar en ontvang achteraf een terugkijklink. Let wel: chatten is alleen mogelijk tijdens de live-uitzending op 9 oktober 2020!


10 – 17 oktober – Tegel eruit, groen erin

In de kranten wordt er regelmatig over geschreven: het klimaat verandert. Er zijn meer hoosbuien en hogere temperaturen. Om droge voeten te houden zullen we zoveel mogelijk voor een natuurlijke afwatering moeten zorgen. Dat betekent minder steen en meer groen in de gebouwde omgeving. Hoe groener de omgeving, hoe makkelijker het water weg kan en hoe koeler de tuin wordt. Tijdens De Duurzame Dagen kunt u letterlijk uw steentje bijdragen aan een groener Zuidplas. Haal een steen uit uw tuin en breng deze naar Intratuin Zevenhuizen. Daar staat een mooi plantenpakket ter waarde van € 20,- voor u klaar. Meedoen? Meld u dan aan! Let op: aanmelden kan tot en met 16 oktober 17.00 uur. Het plantenpakket ophalen kan tot 17 oktober. U kunt, tegen inlevering van uw steen, het pakket van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 oktober in de Intratuin in Zevenhuizen ophalen. Let op: u kunt maximaal 1 tegel per persoon inleveren.

LET OP: INSCHRIJVEN VOOR DEZE ACTIE IS NIET MEER MOGELIJK. OPHALEN VAN HET PLANTENPAKKET KAN TOT 17 OKTOBER 2020 BIJ INTRATUIN ZEVENHUIZEN (TIJDENS REGULIERE OPENINGSTIJDEN).

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2020 Duurzaam Zuidplas