Contrast
Groter

Ambassadeur Zuidplas Aardgasvrij

Wilt u uw buren helpen om hun energierekening te verlagen? Zodat hun huis comfortabeler en gezonder wordt, zonder vocht en tocht?

Meld u dan aan als ambassadeur van Zuidplas Aardgasvrij. Ook als u geen ervaring hebt, bent u van harte welkom. Wij verzorgen een aantal trainingen om u te helpen bij het adviseren van uw buren en dorpsgenoten. Een training om warmte foto’s te kunnen maken met een infraroodcamera bijvoorbeeld. En een training om energiecoach te worden!

Ambassadeurs van Zuidplas

U bent ook van harte welkom als u als ambassadeur alleen uw ervaringen wilt delen. Wij zijn nog steeds op zoek naar meer goede voorbeelden. Die zetten we graag op onze website. Hier kunt u nu al verhalen lezen van buurtbewoners die u zijn voorgegaan en hun huis (deels) hebben verduurzaamd. Deze ambassadeurs hebben stuk voor stuk ervaring in het verduurzamen van de eigen woning en zijn bereid om hun verhaal en kennis met ons en u te delen! De een vertelt over de energie die zelf wordt opgewekt of over de isolatiemaatregelen die zij hebben genomen om energie te besparen. De ander is zelfs al zover dat er geen aardgas meer wordt gebruikt voor het verwarmen van zijn of haar woning. Bent u benieuwd naar de ervaringen en verhalen van uw mede-inwoners? Klik hieronder op een van de ambassadeurs om hun verhaal te zien.

Trainingen voor ambassadeurs

Naast de verhalen en kennis die de ambassadeurs delen op bijvoorbeeld informatieavonden of deze website, volgen zij ook een aantal trainingen die wij vanuit de gemeente aanbieden. In december 2020 was dat onder meer een training warmte foto’s maken met een infraroodcamera. De ambassadeurs zijn nu opgeleid om met behulp van een infraroodcamera foto’s te maken van uw woning. Wellicht heeft u ze al in uw dorp gezien. Op de foto kunt u, samen met de ambassadeur, zien waar er in uw huis energie lekt en waar dus isolatie nodig is!  

Naast deze infraroodtraining zijn wij van plan om meer trainingen voor ambassadeurs te organiseren. Bijvoorbeeld om energiecoach te worden. Het blijkt dat advies vragen makkelijker en prettiger is bij een buurtbewoner, dan bij een onafhankelijke organisatie zoals het Duurzaam Bouwloket. Vooral als die persoon in de buurt woont en misschien zelfs hetzelfde type woning heeft. De cursussen van dit moment zijn:

  • Adviseren kun je leren
  • Isolatie van een woning in combinatie met luchtkwaliteit
  • Duurzame energieopwekking en duurzaam verwarmen en koelen
  • Foto’s maken met een infraroodcamera (nieuwe training in het najaar 2021)

Wat kunt u doen als ambassadeur?

  • Adviseren over te nemen maatregelen. U kunt hierbij altijd schakelen met het Duurzaam Bouwloket.
  • Uw ervaringen met het verduurzamen van uw huis delen met de inwoners van Zuidplas via een artikel of een filmpje op de site. Eventueel uw ervaringen delen bij een bijeenkomst (fysiek of digitaal). 
  • Maken van infrarood foto’s in koude perioden

U kunt zelf aangeven waar uw voorkeur ligt.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Wilt u zich aanmelden als ambassadeur of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar duurzaam@zuidplas.nl met uw naam, adres en telefoonnummer.

Heeft u zelf nog andere ideeën over de invulling van de rol als ambassadeur? Deel dat dan met ons door dit in uw e-mail aan te geven.

Alleen samen kunnen we Zuidplas duurzamer maken.

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2022 Duurzaam Zuidplas