Contrast
Groter

Ambassadeur Duurzaam Zuidplas

Ambassadeurs van Zuidplas

U bent van harte welkom als u als ambassadeur uw ervaringen wilt delen. Wij zijn nog op zoek naar meer goede voorbeelden, die we graag op onze website zetten. Hier kunt u nu al verhalen lezen van buurtbewoners die u zijn voorgegaan en hun huis (deels) hebben verduurzaamd. Deze ambassadeurs hebben stuk voor stuk ervaring in het verduurzamen van de eigen woning en zijn bereid om hun verhaal en kennis met ons en u te delen! De een vertelt over de energie die zelf wordt opgewekt of over de isolatiemaatregelen die zij hebben genomen om energie te besparen. De ander is zelfs al zover dat er geen aardgas meer wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning. Bent u benieuwd naar de ervaringen en verhalen van uw mede-inwoners? Klik hieronder op een van de ambassadeurs om hun verhaal te zien.

Martijn van der Hoef geeft u in een aantal artikelen tips over wat u kunt doen.

Trainingen voor ambassadeurs

Naast de verhalen en kennis die de ambassadeurs delen op bijvoorbeeld informatieavonden of op deze website, zijn er ook energiecoaches binnen Zuidplas actief. Zij hebben een training gehad om te kunnen adviseren op het gebied van isoleren, duurzame energie opwekken, duurzaam ventileren en duurzaam verwarmen en koelen. Meldt u zich aan als energiecoach? Dan bieden wij u deze training aan om goed te kunnen adviseren.

Het blijkt dat advies vragen makkelijker en prettiger is bij een buurtbewoner, dan bij een onafhankelijke organisatie zoals het Duurzaam Bouwloket. Vooral als die persoon in de buurt woont en misschien zelfs hetzelfde type woning heeft.

Wat kunt u doen als ambassadeur?

– Adviseren over te nemen maatregelen. U kunt hierbij altijd schakelen met het Duurzaam Bouwloket.

– Uw ervaringen met het verduurzamen van uw huis delen met de inwoners van Zuidplas via een artikel of een filmpje op de site, of bij een bijeenkomst (fysiek of digitaal)

– Infraroodfoto’s maken in koude perioden

U kunt zelf aangeven waar uw voorkeur ligt.

Alleen samen kunnen we Zuidplas duurzamer maken.

Laat u inspireren!

Duurzaam zuidplas
© Copyright 2023 Duurzaam Zuidplas